Penis Pompası Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey!

Penis pompası işe yarıyor mu?

Penis pompası ne işe yarar?, Penis pompası nasıl kullanılır?, Penis pompası gerçekten büyütüyor mu? Penis pompası işe yarıyor mu? gibi sorular en sık karşılaştığımız sorular. A’dan Z’ye Penis Pompası Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey.

Penis pompaları hem Türkiye’de hem dünyada sex shop’larda en çok satılan ürünler arasında. Peki bu pompalar gerçekten işe yarıyor mu yoksa bu koca penis büyütme ürünleri sektörü tamamen bir kandırmacadan mı ibaret… Konuyla uzaktan yakından ilgisi olan herkesin aklında aynı sorular var. Gelin bu soruları teker teker cevaplamaya çalışalım.

1- Penis pompası nedir ve nasıl çalışır?

Penis Pompası
Penis pompası nedir ve nasıl çalışır.

Penis pompaları genellikle bir adet silindirik tüp, boru ve havayı silindirin dışına tahliye etmek için kullanılan bir sistemden oluşan penis gerdirme/egzersiz aletleridir. Penisin girdiği kısımda çeşitli boyut ve ebatlarda farklı farklı, genellikle silikon ya da silikon türevi malzemeden üretilmiş girişlere sahiptirler. Bu girişler pompanın kullanım esnasında hava kaçırmasını engellediği gibi pompanın testislere baskı yapmasını ya da testisleri içeri çekmesini de engeller.

Havanın silindirin dışına çekilmesini yarayan vakum mekanizması genellikle üç tiptir. Tansiyon cihazına benzer yuvarlak elips sıkmalı tip, tetik tipi ve motorlu tip mekanizmaya sahip pompalar mevcuttur. Penis pompaları, penis silindirin içine yerleştirildikten sonra içerideki hava dışarı vakumlanarak kanın peniste toplanmasına ve penisin gerilmesine yarar. Yani işin özünde penis pompaları ile penise gerdirme egzersizi yapmış olursunuz.

2- Penis pompası nasıl kullanılır?

Penis pompası nasıl kullanılır
Penis pompası nasıl kullanılır.

Penis pompaları farklı tiplerde olsa da tavsiye edilen kullanım genellikle hepsinde aynıdır.

  • Penis inik ya da yarı inik vaziyette pompanın içine yerleştirilir.
  • Yavaş yavaş vakum yapılır. Penis acıtmadan zorlamadan gergin ve erekte vaziyete geldiğinde daha fazla vakum yapmadan penis pompanın içinde 15 dakika bekletilir. 15 dakika uzun ve zahmetli geliyorsa egzersizi 5’er dakikalık 3 set halinde uygulamak da mümkündür. 15 dk sonunda günlük kullanım bitirilir. Egzersiz günde 1 kez uygulanır.
  • Bu şekilde haftada 6 gün (1 gün organı dinlendirecek şekilde) 4-5 ay kullanabilirsiniz.

3- Kimler penis pompası alıyor?

Kimler penis pompası alıyor?
Kimler penis pompası alıyor?

Penis pompaları bir çok çeşitli sebeple satın alınmaktadır. Vakum pompalar çoğunlukla penis büyütme amacıyla satın alınmakla beraber, doktor tavsiyesi ile penis eğriliğine karşı (tıbbi adı peyronie), şeker hastaları tarafından penisi ereksiyon haline getirmek için ve prostat hastaları tarafından penisteki kan dolaşımını artırmak için de satın alınmaktadır. Penis boyu ile ilgili çekinceleriniz varsa ilgili yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

4- Penis pompası işe yarıyor mu?

Penis pompası işe yarıyor mu?
Penis pompası işe yarıyor mu?

Penis büyütme konusunda dünyada penis pompalarının işe yarayıp yaramadığı üzerine klinik bir araştırma yapılmamış olduğundan doktorlar pompaların bu konuda etkisiz olduğunu savunmaktadır.

5- Hangi penis pompasını seçmeliyim?

Penis pompası seçme rehberi
Penis pompası nasıl seçilir, merak ettiğiniz her şey burada.

Sex shop‘larda 10’larca penis pompası modeli var, fiyatlar çok farklı, 100 liraya da pompa var 1000 liraya da, hangisini seçmeliyim?”, diyorsanız yalnız değilsiniz. Pompaların fiyatlarını fark ettiren temel ektenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Pompanın vakum tipi; el içe sıkılan mı, tetik ile çekilen mi, basınç göstergeli piston tabancalı mı yoksa motorlu penis popması mı olduğu.
  • Markası ve üretildiği ülke, Amerikan malı mı Çin malı mı olduğu. (Amerikan penis pompası modelleri en kaliteli modellerdir)
  • Pompanın boyutu (genellikle 17 cm ile 30 cm arasında uzunlukta silindirlere sahip pompalar mevcuttur).

Pompanın vakum tipi pompanın vakum gücünü belirler ve kullanımı etkiler. Genellikle en kuvvetli vakuma sahip pompalar basınç göstergeli, piston tabancalı ve motorlu olan pompalardır. Motorlu olan pompalarda ek olarak elle işlem yapmanız gerekmediğinden eliniz de yorulmaz.

Piyasada çok farklı kalitede bir sürü pompa mevcuttur. Çin malı olup son derece kaliteli olan pompalar mevcutken çok ucuz ve çok kalitesiz ürünler de mevcuttur. Günümüzde neredeyse her ürün Çin’de üretilmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken esas şey pompanın CE belgesi bulunup bulunmadığıdır. Sonrasında bütçeniz dahilinde kaliteli bir Çin malı ya da daha üst düzey Amerikan ya da Avrupa malı bir pompa seçebilirsiniz.

6- Penis pompası penisime zarar verir mi?

Penis pompası penise zarar verir mi?
Penis pompası penise zarar verir mi?

Penis pompası bir penis egzersiz aletidir. Penis süngersi bir yapıdan oluşur ve bu süngersi yapı kanla dolduğunda penis ereksiyon haline gelir. Penis dokusunun da her doku gibi bir gerilme ve esneklik kapasitesi vardır. Penis pompalarının aşırı kullanımı ve üst üste zorlayıcı zedeleyici şekilde kullanımı peniste kılcal damarlarda kanamalara sebep olabilir. Bu sebeple penis pompaları da bir egzersiz aleti kullanıldığının bilincinde olarak dengeli ve organı aşırı zorlamadan kullanılmalıdır.

Tagged :

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir